B&B De Stolpjes - Tuitjenhorn
Unieke accommodaties en uitstekende service!
B&B De Stolpjes

De Stolpjes

De Stolpjes

De Stolpboerderij is een typisch Westfriese boerderij.

Het was in 2016 dat we op slag verliefd werden op de stolpboerderij in het mooie Noord Hollandse Tuitjenhorn. Gebouwd in 1888 een boerderij met karakter. Dat viel ook onmiddelijk op bij binnenkomst. De onmiskenbare heerlijke geur van antiek hout met alle originele elementen van weleer nog aanwezig. Zo zijn de gebinten van het oude dragende vierkant vanaf de begane grond tot ver bovenin de nok van de boerderij zichtbaar. Hierop rusten de spanten en draagt ze het traditioneel rietgedekte dak. Er zijn zelfs nog originele bedstedes in het voorhuis. De zogeheten dars geplaveid met authentieke boerengeeltjes.

Het was alsof we een museum binnenwandelde. Mooi houtwerk met sporen van houtworm die hun verhaal geschreven hebben in hout ware het braille, houten vloeren en ruim honderd jaar oude estriken in de woonkeuken. En toch met het comfort van deze tijd.

De houtworm is inmiddels verdreven, de boerderij volledig verbouwd en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Naast een sfeervolle houtkachel is de gehele boerderij voorzien van vloerverwarming, luxe badkamers, toiletten en woonkeuken waar het heerlijk toeven is. Dit alles maakt dat het geheel als een comfortabele warme jas aanvoelt. Ruim, maar het voelt tot op de dag van vandaag niet als een te ruime jas.

Geïnspireerd door deze unieke bouwstijl met het kenmerkende 'vierkant' zijn, op het ruime perceel rondom de boerderij, twee stolpjes bijgebouwd: Stolpje Thuysje en Stolpje 't Veldzicht

Hoewel bescheiden qua formaat in vergelijking met moeder Stolp: De twee stolpjes mogen er absoluut zijn met ruim 50m2 leefruimte per stolpje. Nostalgisch ingericht en voorzien van alle gemakken voelt u zich onmiddelijk thuis!

’t Veldzicht

’t Veldzicht

Stolpje't Veldzicbt is geschikt voor 2 tot maximaal 4 personen. Het Stolpje heeft een eigen keuken, badkamer, toilet en op de eerste verdieping staat een comfortabel tweepersoons bed. Op de begane grond bevindt zich een grote comfortabele hoek(slaap)bank. Het Stolpje heeft een eigen ruim terras die vanuit de woonkamer te bereiken is middels openslaande tuindeuren. Vanaf het terras heeft u ook direct toegang tot de 1800m2 grote boomgaard. 

 

Uw hond is welkom in het Stolpje ´t Veldzicht. Graag vragen wij u ook onze hondenregels te lezen.


Wilt u dit Stolpje in het echt ervaren? Laat ons weten wanneer en stuur ons een reserveringsaanvraag

LEES MEER
’t Veldzicht reserveren?
Thuysje

Thuysje

Stolpje 'Thuysje is geschikt voor 2 tot maximaal 4 personen. Het Stolpje heeft een eigen keuken, badkamer, toilet en op de eerste verdieping staat een comfortabel tweepersoons bed. Op de begane grond bevindt zich een grote comfortabele hoek(slaap)bank. Het Stolpje heeft een eigen ruim terras die vanuit de woonkamer te bereiken is middels openslaande tuindeuren. Vanaf het terras heeft u ook een eigen toegangspad tot de 1800m2 grote boomgaard. 

Een leuk weetje: Het Stolpje 'Thuysje werd in Augustus 2023 gebruikt als filmdecor voor de aanstaande bioscoopfilm "Bed and Breakfast". Een romantische comedy die in April 2024 te zien zal zijn in alle Nederlandse bioscopen. Ruim 2 weken is er gefimd in de Stolpboerderij, de tuin en in het Stolpje 'Thuysje.


Honden zijn in het Stolpje ´Thuysje helaas niet toegestaan.


Wilt u dit Stolpje in het echt ervaren? Laat ons weten wanneer en stuur ons een reserveringsaanvraag

LEES MEER
Thuysje reserveren?