B&B De Stolpjes - Tuitjenhorn
Unieke accommodaties en uitstekende service!
B&B De Stolpjes

De omgeving van de Stolpjes

De omgeving van de Stolpjes

Het ruime erf waarop de Stolpjes staan is gelegen aan de rand van het dorpje Tuitjenhorn. Vanuit de vrijgelegen stolpjes heeft u prachtig uitzicht op een eigen boomgaard met stokoude fruitbomen. De boomgaard is gelegen aan het water met aan de overzijde een aangrenzend park vol fruitbomen en bloemen. Op wandel- of fietsafstand zijn alle belangrjke voorzieningen in het dorp aanwezig. Van verse bakker tot keurslagerij maar men kan ook terecht voor culinaire hapjes bij lokale ondernemers zoals Bolle Hendrik. Natuurlijk is er in het dorp ook een goed gesorteerde supermarkt met elke dag verse broodjes!

De nabije omgeving is typisch Noord Hollands. Een gevarieerd landschap. Van slingerende ringdijkjes tot uitgestrekte polders of bossen. In het voorjaar kunt u genieten van de prachtige tulpenvelden waar de ringvaarten doorheen meanderen. De Stolpjes zijn gelegen op slechts 7km afstand van strand en zee met vele prachtige strandpaviljoenen in o.a. Hargen aan Zee, Bergen aan Zee, Petten, Sint Maartenszee of Callantsoog.

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Met de fiets bent u in slechts 20 minuutjes in de wonderschone Schoorlse duinen. Een 'bergzaam' gebied waar de gemeente Bergen haar naam aan ontleend. Een eeuw geleden nog één grote zandbak. Nu een prachtige mix van strand, duinen en uitgestrekte heidevelden. Maakt u zeker eens een tussenstop bij de Berenkuil

En wees niet verrast als u soms de lokroep van een wilde Gibbonaap hoort. Tuitjenhorn heeft zelfs haar eigen dierentuin !

Wilt u lekker borrelen of uit eten? Het dorp biedt meerdere goede restaurants. Maar wat te denken van het pittoreske Schagen of het altijd gezellige Alkmaar? U bent er binnen een kwartiertje. Echt het ontdekken meer dan waard!